· customers · 2 min read

Hogeschool Rotterdam kiest voor YouPlan

Hogeschool Rotterdam gaat YouPlan gebruiken voor het inplannen van huismeester en receptionisten over de verschillende locaties.

Hogeschool Rotterdam gaat YouPlan gebruiken voor het inplannen van huismeester en receptionisten over de verschillende locatie.

Personeelsbezetting over verschillende locaties mogelijk gemaakt met YouPlan

Vanaf de start van het nieuwe schooljaar heeft Hogeschool Rotterdam gekozen voor een andere verdeling van de bezetting van de huismeester en receptionisten over de verschillende locaties. Voorheen had iedere locatie zijn eigen vaste team. Dit resulteerde in situaties waarbij de ene locatie overbezet en een andere locatie onderbezet kon zijn. Om dit op te lossen is besloten om medewerkers op verschillende locaties in te zetten. Daarnaast wordt het aantal locaties dat in de avond open blijft verminderd, wat ook weer resulteert in minder avonddiensten voor het personeel. Deze nieuwe werkwijze zorgde echter voor een uitdaging, namelijk: de planning!

YouPlan: De oplossing voor complexe (capaciteits)planning

YouPlan verwerkt en optimaliseert de meest complexe planningsuitdagingen in een gebruiksvriendelijke tool: een vriendelijke schil om krachtige, wiskundige algoritmen. Alle vereisten en wensen worden verwerkt in YouPlan en de resulterende planning na optimalisatie wordt direct gebruikt voor het dienstrooster van Hogeschool Rotterdam. Met behulp van YouPlan kan de hogeschool direct inzien op welke dagen en op welke locaties capaciteitsissues kunnen op treden. Met dit inzicht kan Hogeschool Rotterdam aan de slag om de bezetting nog verder te optimaliseren voor de toekomst.

Personeelsplanning rekening houdend met de menselijke voorkeuren

YouPlan maakt het voor Hogeschool Rotterdam mogelijk om automatisch de personeelsplanning per maand te maken. Hiermee houdt YouPlan o.a. rekening met het aantal avonddiensten in de week per medewerker, de beschikbaarheid van medewerkers, de voorkeuren voor locaties en contracturen. Iedere medewerker heeft zijn eigen wensen en voorkeuren met betrekking tot de planning. Hiermee kan gedacht worden aan voorkeuren voor bijvoorbeeld werktijden en locaties. Zo wordt er in de planning gezorgd dat de medewerkers zo veel mogelijk op de locaties worden ingezet waar ze voorheen ook werkzaam waren en dat de medewerkers zo min mogelijk van locaties wisselen in de week.

Back to Blog