· customers · 2 min read

YouPlan: no-nonsense plannen

Bakker Transport & Warehousing verhoogt planningsefficiëntie en flexibiliteit door innovatieve samenwerking met YouPlan.

Bakker Transport & Warehousing verhoogt planningsefficiëntie en flexibiliteit door innovatieve samenwerking met YouPlan.

De uitdaging

Bakker Transport & Warehousing is een modern, no-nonsense familiebedrijf dat innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Ze hebben een capaciteitsplanner in het leven geroepen om de afdeling planning te faciliteren zodat die focus op het dagelijks proces van laad- en los zendingen kan behouden.

Logischerwijs behoort hier een geavanceerd planprogramma bij van YouPlan. Dit dient als ondersteuning en inzage voor de wensen van onze mensen en de afspraken over materiaal, te denken aan o.a. trekkers, trailers, koelmotors, laad- loskleppen en het bijbehorende onderhoud en keuringen.

De grote planuitdaging was om zowel klant, medewerker als materieel niet te kort te doen. Met de bestaande tooling was handmatig bijsturen van de planning aan de orde van de dag.

Met YouPlan kunnen de planners van Bakker nu eenvoudig in een aantal stappen een planning maken voor de inzet van chauffeurs, trekkers en opleggers voor geplande klantritten. YouPlan maakt binnen enkele minuten een valide planning. De planners kunnen dit bekijken, aanpassen en accepteren. Hierdoor wordt de complexiteit en bijstellen van de planning voor de planners sterk gereduceerd.

Samenwerking met YouPlan

De samenwerking met YouPlan is voor ons echt een partnership en de manier van meedenken was voor ons zeer belangrijk. Alles is bespreekbaar en vaak nemen we nog zaken mee in onze bedrijfsvoering die niets met de planning te maken hebben. Wat heel fijn is, is dat de mensen van YouPlan ook gewoon met de voeten op de grond staan en dat schakelt super.

De winnende slag voor ons is het opvoeren van chauffeurs, trucks en trailers inclusief het vastleggen van de beschikbaarheid van de chauffeurs (1-, 2- en 3-wekelijkse roosters, verlofdagen). Maar ook het opstellen en inrichten van regels voor toewijzing van de chauffeurs aan vaste ritten/vaste truck of flexibele truck of voor de inzet van vaste krachten vs. flexibele krachten.

Tips voor toekomstige gebruikers van YouPlan

De informatiepositie van onze organisatie was cruciaal voor de succesvolle implementatie. YouPlan is gebruikersvriendelijk en kon naadloos worden geïntegreerd in onze bestaande IT-systemen. Daarnaast is YouPlan goed aan te passen aan (toekomstige) wensen, zodat we steeds samen kunnen kijken naar verdere optimalisatie van het planningsproces. Niet de software implementatie zelf, maar het loslaten van ‘tradities’ is de echte uitdaging en ook hier zijn we mee geholpen.

Nic Bakker van Bakker Transport & Warehousing

Back to Blog